ΦΥΣΙΚΗ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ

Φυσική γονιμοποίηση

Το 1987 έγινε γνωστό ότι οι βομβίνοι μπορούν να είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για την καρπόδεση της τομάτας. Αυτή ήταν μια πολύς υψηλής έντασης δουλειά. Από εκείνη την στιγμή η εταιρεία Koppert άρχισε να παράγει βομβίνους: Bombus terrestris για την Ευρώπη και Ασία, B. impatiens για την Βόρεια και Νότια Αμερική. Σήμερα, οι βομβίνοι χρησιμοποιούνται παγκοσμίος για την γονιμοποίηση καλλιεργειών τομάτας, με αποτέλεσμα την τεράστια εξοικονόμηση εργασιακού κόστους, βελτίωση στην ποιότητα των καρπών και μερικές φορές ακόμη και αύξηση παραγωγής. Οι προαναφερθείσες εξελίξεις έχουν καταστήσει τη NATUPOL © το πρότυπο για φυσική γονιμοποίηση. Η επαναστατική εξέλιξη των WIRELESS BEEHOME βελτιώνει την απόδοση των NATUPOL σε καλλιέργειες κάτω από τεχνητό φως.
Τα τελευταία χρόνια η χρήση των βομβίνων έχει επεκταθεί σε μια σειρά άλλων καλλιεργειών. Το ισχυρό προιόν TRIPOL δίνει εξαιρετική επικονίαση σε πολλές καλλιέργειες οπωροφόρων , τόσο σε υπο-κάλυψη όσο και σε υπαίθριες καλλιέργειες. Οι βομβίνοι επίσης αποδείχθηκαν ότι είναι χρήσιμοι στον τομέα επιλογής και παραγωγής σπόρων.

Τα οφέλη της φυσικής γονιμοποίηση για τον χρήστη είναι πολλαπλά:

  • εξοικονόμηση κόστους εργασίας
  • βελτίωση ποιότητας καρπού
  • αύξηση παραγωγής
  • decreased dependence on weather conditions or native pollinators
  • καλύτερο εργασιακό περιβάλλον λόγω των μειωμένων επιπέδων γύρης στα θερμοκήπια

Flies are increasingly being used για την επικονίαση καλλιεργειών σπροπαραγωγής. To supplement its pollination programme, Koppert has been marketing the Lucilia caesar fly under the product name, NATUFLY, από τις αρχές του 2010. Το NATUFLY μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά σε συνδυασμό με βομβίνους και κοινές μέλισσες.

Εφαρμογές
Η NATUPOL και η TRIPOL μπορεί να εφαρμοστεί σε πολλές καλλιέργειες. Παρακάτω θα βρείτε τις πιό σημαντικές καλλιέργειες λαχανικών, φρούτων και σπόρων. Κάντε κλικ σε οποιαδήποτε καλλιέργεια και θα βρείτε πληροφορίες που έχουν σημασία για την γονιμοποίηση της συγκεκριμένης καλλιέργειας.

Το NATUFLY χρησιμοποιείται σε καλλιέργειες σποροπαραγωγής. Το προιόν είναι απλό στη χρήση και ιδανικά κατάλληλο για μικρότερες εκτάσεις. Για επιπρόσθετες πληροφορίες, κάντε κλικ επάνω στην εμπορική ονομασία του προιόντος. Εδώ μπορείτε επίσης να βρείτε οερισσότερες πληροφορίες για την χρήση του NATUFLY.

Καλλιέργειες για επικονίαση
Καλλιέργειες λαχανικών
Καλλιέργειες οπωροφόρων
Καλλιέργειες σπόρων